Over ons

Pagina

Welkom op Green F.T.W.

Green F.T.W. staat voor Green For The Win! 🙂

Ik ben Tamara en ik ben samen met mijn gezin onderweg naar een gezondere levensstijl. Om mezelf daarin te ondersteunen ben ik dit blog gestart.

De motivatie voor deze verandering was vooral mijn gezondheid. Mijn levensvisie speelt hierin ook mee en een aantal documentaires en boeken hebben mij verder geĂŻnspireerd. Zowel overgewicht als te weinig bewegen en ongezond eten hebben een negatief effect op de auto-immuun ziekte die ik heb. Dus ik hoop op deze manier positief bij te dragen aan het verloop ervan. Gelukkig is de ziekte die ik heb niet bedreigend en voornamelijk vervelend.

Aangezien ik ook een gezin heb probeer ik veranderingen in ons dagelijkse eetpatroon stapje voor stapje in te voeren zodat niet alleen ik maar wij allemaal kunnen profiteren van de andere keuzes qua voeding.

Plantaardiger eten

Mijn uiteindelijke doel is om als gezin meer dan 80% van de maaltijden plantaardig te eten. Hier ben ik mee begonnen in 2016 en mijn doel voor dat jaar was om tot 50% te groeien. Dit is ruimschoots gelukt en we hebben zelfs in oktober meegedaan aan de Vegan Challenge!

Inmiddels is het 2017 en zet ik het doel op minimaal 60% zodat we kunnen proberen vast te houden wat we al hebben geleerd en meer aandacht kunnen geven aan gezondere plantaardige maaltijden. Slow but steady wins the race!

Groene levensstijl

Buiten recepten, eetlijstjes, boeken en documentaire tips en persoonlijke ervaringen vind ik het ook leuk andere dingen te delen. Zolang het past bij Green F.T.W. komt het hier voorbij. Veel plezier op mijn blog!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s