Ontbijt “taart” met appel en kaneel

Standaard

20161120_191624_resized

Oke, oke. Op de foto ziet het er nog niet echt uit als een taart.Hier moest ‘ie nog in de oven. Ik was vergeten om een foto te maken toen het uit de oven kwam. Niet zo gek want voor je het weet zitten mijn broedsels ervan te snoepen!

Dit is een super makkelijk ontbijtje om van te voren klaar te maken, eventueel voor een aantal dagen en is een lekkere afwisseling op havermoutpap, ontbijt smoothie en brood. Het is warm heel lekker, maar koud ook en je kunt het tevens lekker combineren met plantaardige yoghurt. Het houdt een beetje het midden tussen een goed gevulde granola en een geklutse crumble plus het zit vol met gezonde dingen om je dag mee te starten!

Voor 2 porties

Dit heb je nodig:20161120_191346_resized

  • 60 gr havermout
  • 40 gr hele boekweitkorrels
  • 2 appels
  • een handje noten (walnoot, pecan of amandel bijvoorbeeld)
  • 1 eetlepel gebroken of vermalen lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • Eventueel wat honing/agavesiroop of een flinke hand rozijnen om te zoeten

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de appels in stukjes en hak eventueel de noten wat fijner. Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar en doe ze in een ovenvaste schaal. Zorg dat de laag ongeveer 5 cm dik is. Bak de “taart” 25 minuten in de oven.

Voor afwisseling kun je verschillende noten of verschillende zoete ingrediƫnten gebruiken. Maar ook een mengeling van appel en peer of alleen met peer is erg lekker. De kaneel kun je vervangen door koekkruiden. Ook lekker!

Op de foto’s maak ik gelijk 6 porties in een grote ovenschaal. De “taart” moet dan even lang in de oven mits je de laag even dik houdt. In de koelkast is dit zeker nog een dag of 4 houdbaar. Ook heel makkelijk om mee te geven naar school voor de lunch.

Ik ben benieuwd wat jij, of je kids ervan vinden! Enjoy!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s