Vegan Challenge 6 oktober 2016

Standaard

Ik voelde me vandaag nog steeds niet helemaal fit, maar gelukkig knapte het gedurende de dag wel wat op. En dus hebben we weer een lekker nieuw recept geprobeerd. Nieuwe recepten proberen is wat ons betreft absoluut de leukste kant van de Vegan Challenge maar het kost wel wat meer tijd en moeite dan maken wat je al kent. Blij dus dat het vandaag weer is gelukt, al was het maar alleen bij het avond eten!

Mijn eetlijstje voor vandaag:

  • Havermout met sojamelk, chocopoeder en banaan
  • Wrap met hummus, zwarte bonen, tomaat, komkommer en spinazie en een glas vruchtensap
  • Vegan mac & cheese met komkommer
  • Tussendoor hebben een smoothie met een scheutje sojamelk, lijnzaad, banaan, blauwe bessen en peer gehad en in de avond nog thee met een sinaasappel chocolaatje
  • Verder heb ik nog meer thee, water, plantaardige chocolademelk en energydrink gedronken.

Het heeft toch geen zin om een dag geen vlees te eten? Dat vlees in de winkel is toch al dood!

Eergisteren was het (eet geen) dierendag. Op verschillende plekken in het land werden acties uitgevoerd om aandacht te vragen voor de dieren, en zo ook het dierenleed in de vee industrie. De reactie die dan al vaak op de tong ligt is dat wat in de winkel ligt toch al niet meer te redden is. En hoewel dat natuurlijk klopt is het niet zo dat het laten staan van dierlijke producten geen zin heeft. Buiten dat het onder andere beter is voor je gezondheid kun je ook simpel eens kijken in je eigen supermarkt. Tien jaar geleden vond je daar echt geen tofu, tempeh, sojamelk of andere plantaardige zuivelproducten. Nu vind je bijna geen supermarkt meer zonder ergens een pak Alpro te zien staan. De markt veranderd op een steeds sneller tempo. En waar jij je geld aan uitgeeft (of niet) heeft daar effect op! In onderstaande video kun je onder meer zien hoe minder dierlijke producten kopen de wereld al veranderd.

Ik heb deze video al eens eerder gedeeld op deze site maar ik wou hem graag nog eens aandacht geven. Er is al zoveel veranderd de afgelopen jaren en dat is niet direct even zichtbaar voor iedereen. Er is inmiddels ook een video voor de eerste helft van 2016. En buiten je eigen gezondheid en het verminderen van dierenleed zijn er nog veel meer redenen om plantaardiger te gaan eten. Deze komen de komende weken hier ook voorbij.

Nu morgen nog en dan zit de eerste week van de Vegan Challenge er alweer op! Whoop whoop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s