Bloemkoolsoep met mosterd en veel knoflook

Standaard

Deze bloemkoolsoep is weer eens iets anders dan de standaard smaakcombinaties met kerrie, kaas of juist room. Lekker met wat pit erin. En heerlijk als lunch met een broodje of als tussendoortje als het buiten koud en nat is. Snel gemaakt met een restje bloemkool.

Bloemkoolsoep 1

Voor 4 personen.

Dit heb je nodig:

  • ½ bloemkool (stelen mag ook!)
  • ½ zoete aardappel
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 theelepels mosterd
  • ¾ groentebouillon
  • olie of boter
  • peper naar smaak
  • Eventueel gefrituurde uitjes en/of bosuitjes om te garneren
Zo maak je het:
Snijd de ui en de knoflook in grove stukjes. Fruit deze aan in een grote pan met de olie of boter. Snijd ondertussen de bloemkool in redelijk kleine stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Als de knoflook en ui goed aangefruit is giet dan de bouillon erbij. Voeg nu de bloemkool en de zoete aardappel toe. Breng aan de kook en laat rustig doorkoken tot alles gaar is (15 tot 20 min.) Pureer de soep en roer de mosterd en peper erdoor. Dien op en garneer eventueel met de gefrituurde uitjes en gesnipperde bosuitjes. Enjoy!

 

Advertenties

Een gedachte over “Bloemkoolsoep met mosterd en veel knoflook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s