Nasi kruidenmix

Standaard

Het kost je een keer 5 minuten en dan heb je snelle, makkelijke nasikruiden zonder onnodige toevoegingen! Mmmm…. Helemaal makkelijk is het als je genoeg kruiden voor een aantal keer klaarmaakt en bewaart in een potje.

nasikruiden

Voor het maken van kruidenmixen gebruik ik altijd maatschepjes. Als je die niet hebt of liever niet gebruikt kun je natuurlijk ook met gewone lepeltjes werken. Wellicht kom je dan wel op iets minder kruiden uit. Het recept hieronder maakt ongeveer twee gewone eetlepels met een beetje kop erop. Ook gebruik ik in dit recept geen zout. In ketjap, pindasaus en dergelijke extra’s zit al genoeg.

Kruiden voor een 4-persoons maaltijd

(300 gram rijst + 800 gram groenten + 200 a 300 gram vlees/vleesvervanger)

Dit heb je nodig:

  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl laos
  • ½ tl kurkuma
  •  ¼ tl cayennepeper
  • evt. zout naar smaak

Zo maak je het:

Gooi alles bij elkaar in een bakje… even roeren en tadaaa. Maak je nasi zoals gewoonlijk en gooi de kruiden bij de groenten als deze bijna klaar zijn. Ik maak meestal een potje kruidenmengsel tegelijk klaar.

Voor een potje kruiden:

  • 2 eetl gemberpoeder
  • 2 eetl korianderpoeder
  • 2 eetl komijnpoeder
  • 2 eetl knoflookpoeder
  • 2 eetl laos
  • 1 eetl kurkuma
  • ½ eetl cayenne
  • evt. zout naar smaak

Het potje kruiden droog en donker bewaren en dan lekker genieten van net zo makkelijk nasi eten als wanneer je een pakje gebruikt. Enjoy!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s