Kip Siam zonder kip

Standaard

Ik had nog nooit Kip Siam gegeten maar in het kader van meer noten toevoegen aan ons eetpatroon leek dit me wel een leuk recept om te proberen. Mmmm, en goedgekeurd!

Kip Siam zonder kip

De kip in dit gerecht heb ik vervangen door plantaardige wokreepjes. Er zit ook oestersaus in dit gerecht, wat zover ik weet niet vegan te verkrijgen is. Je kunt dit recept vegan maken door bijvoorbeeld 3 eetl ketjap en 2 eetl plantaardige room te gebruiken.

Voor 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 300 gram rijst
  • 3 paprika’s
  • 200 a 300 gram vleesvervanger
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 75 a 100 gram cashews
  • olie
  • 3 eetl oestersaus
  • 2 eetl water
  • eventueel bosuitjes

Paprika verliest ongeveer 75% van zijn antioxidanten bij verhitting. Dus lekker veel groentjes eten de rest van de dag!

Zo maak je het:

Kook de rijst zoals gewend. Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika’s in reepjes of stukjes. Snijd en kruid zo nodig je vleesvervanger. Verhit olie in de pan en fruit de ui en knoflook. Voeg nu de vleesvervanger toe en bak even aan. Doe de paprika erbij in de pan en bak tot gewenste gaarheid. Giet de oestersaus en het water erbij en warm even door. Doe pas op het laatste moment de cashews erdoor. Garneer eventueel met de bosui. Enjoy!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s