Gember v.s. Sumatriptan

Video

Ik ben gek op de site van Dr. Greger, nutritionfacts.org en kan daar uren op lezen en luisteren. Gister kwam ik daar iets tegen wat iedere huisarts in NL eigenlijk zou moeten weten! Gember werkt namelijk net zo goed tegen migraine als Sumatriptan!

Sumatriptan wordt voornamelijk voorgeschreven aan mensen met migraine of clusterhoofdpijn. Ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking heeft last van migraine, voornamelijk de vrouwen. In 2006 kostten de uitgave van triptanen €57 miljoen. Sumatriptan (ook wel verkocht onder de merknaam Imigran) heeft talloze bijwerkingen waaronder ook hele ernstige en gelukkig zeldzame zoals hartaanval en zelfs de dood.

Gember wordt voornamelijk gebruikt in allerlei lekkere gerechten en thee. Sommige mensen houden er pikantere hobbies op na. Bijwerkingen van gember zijn er eigenlijk niet, tenzij je een hele eetlepel in 1 keer eet (dit kan leiden tot buikpijn). Of wellicht allergisch bent. En gember kost geen drol. Zelfs biologische varianten kunnen niet tippen aan de prijs van medicatie.

En slechts een achtste van een theelepel gemberpoeder werkt net zo snel, net zo lang en net zo goed als een 50 mg pil Sumatriptan. Neem je meestal meer dan 50 mg? Je kunt de dosis gember ophogen tot een theelepel per keer zonder problemen. De makkelijkste manier om de gember in te nemen is in een glas water. Doe je het in lauwwarm water is het gewoon een heerlijk kopje gemberthee!

Ben je een beetje vloeiend in je Engels? Bekijk dan zelf de video van Dr. Greger.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s